Kip Tandoori
Ingrediënten voor 2 personen
Ingrediënten:
- 400 gr kipfilet
- 125 ml yoghurt, lactosevrij
- 20 ml wittewijnazijn
- 1 el olie
- 1 tl citroensap
- 1 tl paprikapoeder, gerookt
- 1 tl cayennepeper
- 1 el koriander
- 1 tl komijn
- 1 tl verse gember, geraspt
- 1 larierblaadje
- 1 kleine rode paprika
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een grote kom. Voeg alle andere ingrediënten, behalve de paprika, toe en meng alles goed door elkaar. Laat het afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Als het marineren klaar is: Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit een wok of hapjespan en bak de paprika tot deze een beetje zacht wordt, haal uit de pan en zet apart.
Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en bak de kipfilet met marinade ongeveer 8 minuten (of tot ze gaar zijn) en voeg aan het eind de paprika weer toe. (vergeet het laurierblad er niet uit te halen)
Serveer met witte rijst.
Eet smakelijk! Zonder darmdrama's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.