Komkommer salade
FODMAP, recept voor 1 persoon.
Wat heb je hiervoor nodig:
1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
1/4 theelepel Dijon-mosterd (let op de ingrediënten om ervoor te zorgen dat het FODMAP-vriendelijk is)
1/2 theelepel gehakte verse dille
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een snufje suiker of een FODMAP-vriendelijke zoetstof naar smaak (bijvoorbeeld druivesuiker of stevia)
Bereidingswijze:
Plaats de plakjes komkommer in een kleine kom.
In een aparte kom, meng de witte wijnazijn, olijfolie, Dijon-mosterd, dille en een snufje suiker of zoetstof als je een lichte zoetheid verkiest. Roer goed om de dressing te combineren. Proef en pas de zoetheid, zuurgraad en kruiden aan naar je voorkeur.
Giet de dressing over de komkommerplakjes in de kleine kom.
Breng de salade op smaak met zout en peper naar wens. Roer voorzichtig om de komkommer gelijkmatig te bedekken met de dressing.
Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast staan om de smaken te laten mengen.
Serveer gekoeld en geniet van je FODMAP-vriendelijke komkommersalade
Smakelijk eten!
Marcel Driessen
Let op je eigen tolerantiegrenzen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.