Gebakken Kip met Sperziebonen en Citroenbotersaus
FODMAP, recept voor 1 persoon.
Wat heb je hiervoor nodig:
200gr kipfilet
100 gram sperziebonen
1 eetlepel boter (lactosevrij als nodig)
1 theelepel rozemarijn
Zout en peper
Het sap van een halve citroen
Bereidingswijze:
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Laat de boter smelten.
Kruid de kipfilet met rozemarijn, zout en peper naar smaak. Leg de kipfilet in de pan en bak hem aan elke kant gedurende ongeveer 8-10 minuten, of tot hij volledig gaar is en een goudbruine korst heeft.
Terwijl de kip bakt, breng je een aparte pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze gedurende 6-8 minuten tot ze knapperig en heldergroen zijn. Giet de sperziebonen af.
Haal de kip uit de pan en zet hem opzij. Voeg het citroensap toe aan de pan en roer om de aanbaksels los te maken. Dit vormt een heerlijke citroenbotersaus.
Leg de sperziebonen op een bord en leg de gebakken kip erbovenop. Giet de citroenbotersaus over de kip.
Serveer je FODMAP-vriendelijke kip en sperziebonen met een extra partje citroen voor een frisse toets.
Smakelijk eten!
Marcel Driessen
Let op je eigen tolerantiegrenzen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.