Flatbread
Ingrediënten voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 50 g glutenvrije bloem (met xanthaangom)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels lactosevrije yoghurt
- 1/4 theelepel bakpoeder (baking soda/natrium bicarbonaat)
- Snufje zout
- Optioneel: 1/4 theelepel komijnpoeder of 1 theelepel gedroogde tijm voor extra smaak
Bereiding:
- Meng de bloem, bakpoeder, zout en eventueel de kruiden in een kom. (Ik doe er eigenlijk altijd gedroogde tijm doorheen)
- Voeg de yoghurt en olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Als het te droog is, voeg dan een theelepel water toe.
- Druk het deeg tussen twee vellen bakpapier plat, of gebruik een deegroller ;)
- Laat het deeg 5 minuten afgedekt rusten.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (geen olie nodig). Leg het platte deeg in een koekenpan en bak het flatbread 2–3 minuten per kant, tot het goudbruin en licht geblazen is. Ik vind het makkelijk om het deeg op 1 velletje bakpapier te laten liggen en dan omgekeerd in de koekenpan te mikken en dan natuurlijk het bakpapier eraf te halen.
Serveeridee:
Smeer het in met wat olijfolie en bestrooi met een klein beetje grof zeezout of verse koriander.
Ook lekker als ontbijt/lunch met een pesto, een kruidige olie of jam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.