Pagina's

donderdag 21 september 2023

Broccoli en scampi's, FODMAP

Broccoli en scampi's:

FODMAP, recept voor 1 persoon.

Wat heb je hiervoor nodig:


100 g scampi's (garnalen), gepeld
100 g broccoli, in kleine roosjes
1 eetlepel olijfolie
60 g glutenvrije pasta
schijfje verse gember, in kleine blokjes gesneden
Zout en peper naar smaak
Vers citroensap naar smaak
Verse peterselie of koriander (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:


Kook de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.

Verhit de olijfolie in een pan samen met de verse gember op middelhoog vuur.

Voeg de scampi's toe aan de pan en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze roze en gaar zijn.

Voeg de broccoli toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten, of tot ze knapperig en heldergroen zijn.

Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.

Breng op smaak met zout, peper en een scheutje vers citroensap naar smaak.

Serveer je scampi's en broccoli pasta in een kom en garneer indien gewenst met verse peterselie of koriander.

Smakelijk eten!

Marcel Driessen


Let op je eigen tolerantiegrenzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.