Pagina's

zaterdag 7 oktober 2023

Groente gehaktsaus met spaghetti, FODMAP

Groente gehaktsaus met spaghetti 

FODMAP recept voor 4/5 personen

Wat heb je hiervoor nodig:


500 gram (mager) rundergehakt
1 courgette
1 winterwortel
1 rode paprika
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
1 cm verse gember in blokjes
1 theelepel sambal
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
Glutenvrije spaghetti


Bereidingswijze:


Verhit de olijfolie en verse gember in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg het rundergehakt toe en bak het rul tot het goed gaar is. Breek het gehakt in kleine stukjes terwijl je het bakt.

Doe de tomatenblokjes, courgette, wortel, rode paprika en de kruiden in een blender en maal tot een saus.

Voeg de saus samen met de sambal toe aan het gehakt. Roer goed door.

Laat de saus ongeveer 10-15 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Terwijl de saus suddert, kook je de glutenvrije spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

Serveer de FODMAP vriendelijke groenten-gehaktsaus over de gekookte spaghetti. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.


Smakelijk eten!

Marcel Driessen


* knoflookolie is FODMAP vriendelijk, zorg er alleen voor dat eventuele stukjes knoflook niet in het gerecht komen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.