Pagina's

donderdag 26 oktober 2023

Thaise Groene Curry met Gehakt en Sperziebonen, FODMAP

Thaise Groene Curry met Gehakt en Sperziebonen

FODMAP vriendelijk recept voor 4-5 personen

Benodigdheden voor de groene currypasta:

1 bosje verse koriander
1 bosje verse basilicum
2-3 groene chilipepers (let op de pittigheid en pas aan naar smaak)
1 stengel citroengras (alleen het onderste witte deel)
1 stuk gember ter grootte van je duim, geschild
1 limoen, het sap en de schil
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel zout

Benodigdheden voor rest van het gerecht:

500 g sperziebonen (in stukjes gesneden)
500 g mager kipgehakt (of ander gehakt naar keuze)
200 g crème fraîche, lactosevrij
Verse groene currypasta
400 ml kokosmelk, zorg dat deze FODMAP vriendelijk is.
Verse korianderblaadjes voor garnering

Bereidingswijze voor de groene curry pasta:

Begin met het bereiden van de ingrediënten. Snijd de koriander, basilicum, groene chilipepers, citroengras, gember en limoenschil in grove stukken.

Maal alle ingrediënten, inclusief de specerijen en knoflookolie, fijn.

Mix alles tot je een gladde pasta hebt. Je kunt wat water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.

Proef de pasta en pas de smaak aan indien nodig door meer zout, limoensap of kruiden toe te voegen.

Bereidingswijze voor de rest van het gerecht:

Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.

Verhit een beetje olie in een pan en bak het gehakt tot het bruin is.

Voeg de groene currypasta toe en bak een paar minuten.

Voeg de kokosmelk en sperziebonen toe, en laat 4 minuten sudderen.

Roer de crème fraîche en het limoensap erdoor.

Serveer met verse korianderblaadjes.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.