Boerenkool Quiche
Ingrediënten voor 2 tot 3 porties
Ingrediënten:
- 400 gr boerenkool, gesneden
- 125 gr spekjes
- 1 rookworst, in plakjes gesneden
- 200 ml slagroom
- 5 eieren
- 150 gr oude kaas, geraspt
- zout en peper
- boter om in te vetten.
Bereidingswijze:
Kook de boerenkool in 15 minuten beetgaar en laat in een vergiet goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de spekjes uit en warm de plakjes rookworst even mee. Laat daarna in een zeef goed uitlekken.
Kluts de eieren door de slagroom en schenk dit vervolgens in een met boter ingevette ovenschaal.
Meng de boerenkool met de spekjes, de rookworst en 50 gr van de geraspte oude kaas goed door het eiermengsel. Strooi de rest van de geraspte kaas over het gerecht.
Bak de quiche in 40 minuten mooi bruin.
Eet smakelijk! Zonder darmdrama's
Tip: Overgebleven portie(s) kun je invriezen. Opwarmen doe je in de oven voor 15 tot 20 minuten op 180 graden (eerst even voorverwarmen), zodat de quiche lekker knapperig blijft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.