Broccoli met scampi's
Ingrediënten:
- 100 gram scampi's (garnalen)
- 150 gram broccoli, in kleine roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 60 gram glutenvrije pasta (bijvoorbeeld rijstpasta)
- 1 theelepel vers geraspte gember
- 1 stengel limoengras, fijngehakt (Sereh)
- 1 eetlepel glutenvrije sojasaus (tamari)
- 1/4 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Vers citroensap naar smaak (of als vervanging van de citroengras)
- Verse korianderbladeren, gehakt (voor garnering)
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereiding:
Kook 60 gram glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg 100 gram scampi's toe aan de pan en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze roze en gaar zijn. Haal de scampi's uit de pan en zet apart.
Kook de broccoli 4 minuten, laat goed uitlekken
Verhit in een wok 1 eetlepel olijfolie. Voeg 1 theelepel vers geraspte gember, 1 stengel fijngehakte limoengras, en 1 eetlepel glutenvrije sojasaus (tamari) toe aan de pan. Roer goed door. Voeg de broccoli toe en bak nog een minuut.
Voeg de gekookte pasta, scampi's en 1/4 theelepel chilivlokken toe aan de wok en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout, peper en een scheutje vers citroensap naar smaak.
Eet smakelijk! Zonder darmdrama's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.