Pagina's

zondag 13 april 2025

Makreel kropsla wraps

Makreel kropsla wraps

Ingrediënten voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 100 gr gerookte makreel (zonder graten en vel)
  • 4 grote bladeren kropsla (botersla)
  • 4 plakken schouderham
  • 2 ansjovis, zeer fijn maken
  • 1/4 rode paprika, in smalle reepjes
  • 1 eetlepel augurk, zoetzuur, fijngehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel dille gedroogd
  • zout en (cayenne)peper naar smaak

Bereiding:

Voorbereiden van de Makreel:

Verwijder het vel en de graten van de gerookte makreel. Trek de makreel in kleine stukjes.

Meng de makreel in een kom met de mayonaise, ansjovis, augurk, mosterd, dille en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Samenstellen van de Wraps:

  • Leg een blad kropsla plat op een bord.
  • Daar bovenop een plak schouderham.
  • Verdeel wat van de makreelmengsel over het midden van het blad.
  • Voeg vervolgens een paar reepjes paprika toe.
  • Vouw de zijkanten van het kropsla blad naar binnen en rol het op als een wrap.
  • Serveren: Herhaal dit proces voor de overige bladeren kropsla.
In plaats van fijngesneden augurken kun je ook een eetlepel kappertjes gebruiken.

Eet smakelijk! Zonder darmdrama's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.