Thaise kipsalade
Ingrediënten:
- 150 g kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gember (geraspt)
- 1 wortel (julienne gesneden)
- 1/2 komkommer (in dunne plakjes)
- 1/2 rode paprika (in dunne reepjes)
- 1 handje taugé (circa 30 g)
- 2 lente-uitjes (groene deel, in dunne ringetjes)
- 1 eetlepel verse koriander (gehakt)
- 1 eetlepel verse munt (gehakt)
- 1 eetlepel sojasaus (glutenvrij)
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel pinda's (ongezouten, gehakt)
Bereidingswijze:
Kip bereiden:
Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilet in ongeveer 10-12 minuten gaar. Haal de kip uit het water en laat afkoelen. Trek de kip met twee vorken uit elkaar tot dunne reepjes.
Groenten voorbereiden:
Was en snijd de wortel, komkommer, rode paprika en lente-uitjes zoals beschreven. Meng alle groenten in een grote kom samen met de taugé.
Als je van pittig houdt en het geen problemen met je darmen veroorzaakt, kun je nog 1/4 rood pepertje fijn snipperen en toevoegen (zonder de zaadjes).
Dressing maken:
Meng de sojasaus, limoensap, sesamolie, en geraspte gember in een klein kommetje. Roer goed door.
Salade samenstellen:
Voeg de gescheurde kipfilet toe aan de kom met groenten. Giet de dressing eroverheen en meng goed door. Strooi de gehakte koriander, munt en pinda's erover.
Eet smakelijk! Zonder darmdrama's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.