Broccoli Salade met Tofu
Ingrediënten voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 150 g broccoli, in roosjes
- 100 g stevige tofu, in blokjes
- 50 g wortel, geraspt
- 30 g rode paprika, in blokjes
- 1 el verse koriander, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el rijstazijn
- 1 tl sojasaus (let op een laag FODMAP versie)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Stoom de broccoli roosjes gedurende 5-7 minuten totdat ze beetgaar zijn.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sesamzaadjes en tofu blokjes totdat ze goudbruin zijn.
Meng in een kom de gestoomde broccoli, gebakken tofu, geraspte wortel, en rode paprika.
Maak een dressing van rijstazijn, sojasaus, peper en zout.
Giet de dressing over de salade en bestrooi met verse koriander. Serveer direct.
Tip: erg lekker met eiermie erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.