Groene-kipburger met knapperige komkommersalade
Ingrediënten voor 1 persoon
Ingrediënten:
Voor de kipburger
- 150 g kipgehakt (kijk of er geen toevoegingen in zitten)
- 1/4 courgette, geraspt
- 1/2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 el verse basilicum, fijngehakt
- 1/4 tl gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
- 1/2 el olijfolie
Voor de komkommersalade
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes
- 1/4 wortel, in dunne reepjes (kan met een dunschiller)
- 1/2 el rijstazijn
- 1/2 el olijfolie
- 1/2 tl geroosterd sesamzaad (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Bereid de kipburger: Meng het kipgehakt, geraspte courgette, peterselie, basilicum, oregano, peper en zout in een kom. Vorm hiervan een burger en zet even in de koelkast om stevig te worden (10 min).
Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 5 minuten per kant.
Maak de komkommersalade: Meng de komkommer en wortel in een kom. Voeg rijstazijn, olijfolie, sesamzaad, peper en zout toe en hussel alles goed door elkaar.
Serveren: Serveer de kipburger op een bord en leg de knapperige komkommersalade ernaast. Voor een frisse twist kun je er een schijfje citroen bij serveren om eroverheen te knijpen.
Tips:
- Serveer eventueel op een glutenvrij broodje voor een echte 'burgerbeleving'!
- Voeg wat geroosterde pompoenpitten toe aan de salade voor een extra crunch.
Eet smakelijk! Zonder darmdrama's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.