Pagina's

zaterdag 12 april 2025

Kwarktaart met bosbessen

Kwarktaart met bosbessen

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrije koekjes (bijvoorbeeld glutenvrije digestive biscuits)
  • 75 gram margarine
  • 500 gram lactosevrije kwark
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 6 gelatineblaadjes
  • 200 gram bosbessen (of vervang voor ander fruit, zoals: aardbeien, bosbessen, frambozen)

Bereidingswijze:

  • Verkruimel de glutenvrije koekjes in een blender of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Smelt de lactosevrije margarine en meng deze door de verkruimelde koekjes.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (ø 20 cm) met bakpapier en druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
  • Klop de lactosevrije slagroom stijf met de suiker.
  • Meng de lactosevrije kwark met het sap en de rasp van de citroen.
  • Verwarm een klein beetje water en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op.
  • Meng de opgeloste gelatine door het kwarkmengsel, spatel de bosbessen voorzichtig door het kwarkmengels en spatel vervolgens de opgeklopte lactosevrije slagroom erdoor.
  • Giet het kwarkmengsel over de opgesteven bodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de kwarktaart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.Decoreer de kwarktaart vlak voor het serveren met vers fruit naar keuze.

Voor de topping eventueel iets meer slagroom maken om toefjes op de punten te kunnen spuiten en afmaken met in ieder toefje een paar bosbessen.

Eet smakelijk! Zonder darmdrama's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.