Shoarma kruidenmix
Ingrediënten voor ongeveer 250 gr vlees
Ingrediënten:
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl gewone paprikapoeder
- ¾ tl gemalen komijn
- ¾ tl gemalen koriander
- ½ tl kurkuma
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ tl cayennepeper (optioneel, als je van pit houdt 🔥)
- ½ tl zwarte peper
- ¾ tl zout
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
Bereidingswijze:
Meng alle kruiden goed door elkaar.
Wrijf ongeveer 1,5 tl van de mix per 100 g vlees in en voeg eventueel een scheutje knoflookolie en een beetje citroensap toe voor extra smaak.
Laat het vlees het liefst 30 min tot een paar uur marineren voor de beste smaak.
Eet smakelijk! Zonder darmdrama's
Tip: Lekker voor kip, varkensvlees of zelfs een vegetarische variant met tofu of tempeh. Laat me weten wat je ervan vindt! 😃
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.